İçeriğe geç

Hangi Ülkeler Türkiyeye Denklik Veriyor

Diploma denkliği hangi ülkelerde geçerli?

Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şunlardır: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.

Hangi üniversitelere denklik veriliyor?

Buna göre, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim kurumu tarafından yapılan değerlendirmede ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarından mezun olan tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk dâhil tüm lisans programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek.

Denklik puanı kaç olmalı?

Bu uyum yoksa, eksik dersleri Türkiye’deki bir üniversitede almanız veya denklik sınavına girmeniz istenebilir. Denklik sınavında 100 üzerinden 50 puan alırsanız, diplomanız denk olarak kabul edilecektir.

Türkiye’de denklik nereden alınır?

Ortaokul denklik belgesi, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden veya yurt dışındaki Türk temsilciliklerinden alınabilir.

Yurt dışı diploma denkliği nasıl alınır?

Tanıma ve diploma denklik başvurusu için gerekli belgeler sağlandıktan sonra, internet sitesi üzerinden tanıma ve denklik için online ön başvuru yapılır ve ardından YÖK Denklik Ofisine teslim edilir.

Hangi ülkelerin YÖK denkliği var?

YÖK denkliği olan üniversiteler arasında ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Japonya, Kore gibi ülkelerde çok sayıda üniversite yer alıyor.

Denklik şartı nedir?

Denklik kavramı, yurtdışından alınan yükseköğrenim diplomalarının ülkemizde hangi akademik alan ve dereceye denk olduğunun belirlenmesi sürecini ifade eder.

Denklik için neler gerekli?

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden alınan diplomalar için YÖK Denklik Belgesi (Başvuru Belgelerine Ek Beyan) almak için gerekli belgeler • 26 Şubat 2023

Denklik herkese verilir mi?

Ayrıca denklik belgenizle ilgili tüm işlemleri elektronik imzayla da gerçekleştirebilirsiniz. Denklik belgesi tüm başvuranlara (T.C. vatandaşları ve yabancılar) verilir. Tahsis edilen belge önce e-postayla, sonra fiziksel olarak mektupla veya şahsen teslim edilir.

Denklik almak kaç ay sürer?

Belgeler tamamlanmışsa, sonuç bildirimini almanız en fazla 3 ay sürecektir. Bazı durumlarda yetkili makam denklik prosedürünü bir aya kadar uzatabilir.

Denklik neden reddedilir?

Denklik neden reddedilir? YÖK tarafından ilgili yönetmelik kapsamında yapılan değerlendirmede, akademik yetersizlik, okulun tanınmaması, öğrenim gördüğünüz ülkede yeteri kadar uzun süre kalamamanız vb. nedenlerle denklik başvurunuz reddedilebilir.

Denklik sınavı ne zaman 2024?

Konu alanı (diploma) ve nihai yeterlilik 2024 Konu alanı ve nihai yeterlilik sınav takvimi Nisan 2024 Sınav dönemi Başvuru tarihleri ​​15-29 Mart 2024 Mülakat tarihlerinin/saatlerinin/yerlerinin duyurulması 8 Nisan 2024 Sınav tarihleri ​​15-19 Nisan 2024 haftası 1 satır daha

Denklik belgesi kaç günde çıkar?

Denklik belgesinin verilmesi kaç gün sürer? Denklik belgesi için gerekli prosedür adımları aşağıdaki gibidir. Tüm bu prosedürlerin ortalama süresi 65 gündür. E-devlet veya resmi YÖK web sitesi üzerinden çevrimiçi başvuru yapabilirsiniz. Ön sınav aşaması diplomayı teyit etmek için yabancı temsilciliklerle yazışmadır.

Denklik belgesi kim verir?

Başvuru için gerekli belgeler 5.

Türkiye diploması hangi ülkelerde geçerli?

Mavi diploma eki hangi ülkelerde geçerlidir? Mavi diploma ekinin geçerli olduğu Avrupa ülkeleri şunlardır: Almanya, Polonya, Macaristan, Hollanda, İtalya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İsveç, İspanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Malta, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Romanya, Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg.

Türkiye’den aldığım diploma yurt dışında geçerli mi?

Mavi Diploma Diploma Eki, üniversiteler, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından tanınmaktadır. Mavi Diploma Diploma Eki sayesinde üniversitede edinilen eğitim dünya çapında geçerlidir.

Diplomam yurt dışında geçerli mi nasıl öğrenebilirim?

Diplomalarınızın başka bir AB ülkesinde tanınması ve “denklik” açısından değerlendirilmesi hakkında bilgi almak için, denklik/geçerlilik almak istediğiniz ülkedeki ENIC/NARIC merkezine başvurun.

Mavi diploma hangi ülkelerde geçerli 2024?

Mavi diplomanın geçerli olduğu başlıca ülkeler şunlardır:AlmanyaPortekizHollandaLitvanyaBelçikaMacaristanİsveçRomanyaFinlandiyaHırvatistan7 satır daha•2 Temmuz 2024

Türkiye diploması nerelerde geçerli?

2021 yılında Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler şöyle: Almanya, Polonya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir