İçeriğe geç

Çonkara Ne Demek

Conkara ne demek?

Conkara (Balıkesir kestanesi) alçak rakımlara uygundur. Kestane şiş çok uygun bir çeşittir. Hasat eylül ayının ilk haftasında gerçekleşir. Kestanenin dış kabuk rengi çok parlak kırmızıdır.

Kaskara ne demek?

Cascara, şifalı doğal tedavilerden biri olarak kabul edilir ve Cascara sagrada bitkisinin kabuğundan yapılır. Piyasada özüt, kapsül veya kurutulmuş formda bulunan bitkinin bazı popüler isimleri şunlardır: Kutsal kabuk veya cascara kabuğudur.

Kellah ne demek?

= Kella, olumsuzluk anlamına gelen “hayır” anlamına gelir.

Kyara ne demek?

Kayra ismi öncelikle çok saygı duyulan veya itibar edilen birinden gelen nezaket, lütuf, bağış, atıf, iyilik anlamına gelir. Başka bir anlamı da, dinsel açıdan bakıldığında Tanrı’nın koruyucu ve merhametli olduğu ve Tanrı’nın insanları koruduğudur. Son olarak, şafağın kızıllığının güzelliği anlamına gelir.

Karha ne demek TDK?

Karha: (A) (C. Kuruh) yara, iltihaplı yara, ülser. [Orijinal adı ‘Kurha’ olmakla birlikte, yaygın olarak ‘Karha’ olarak kullanılır.] Yara, ülser, vücudun dış örtüsünün mukoza zarında veya organların dış yüzeylerinde bulunan açık bir doku çatlağı.

Karoça ne demek?

I. (İtal. carrozza Kamutay ne demek TDK?

i. (halk kelimesinden türemiştir, Kongre kelimesine benzetilerek) Büyük Millet Meclisi [Kelime, Öz Türkçe Hareketi’nin ilk yıllarında Türk Dil Kurumu tarafından önerilmiş ve sözlüklere girmişse de kullanımı çok kısa bir süre kalmıştır].

Zecr ne demek?

Bir kuşun geleceğe dair bilgi almak için sağa uçmasının uğur, sola dönmesinin ise uğursuzluk getireceğini belirten bir terim.

Kalia ne demek?

Kaliya (Devanagari: कालिया), Vrindavan’daki Yamuna nehrinde yaşayan Hint mitolojisindeki zehirli bir nagadır. Yamuna’da etrafındaki su dört mil boyunca zehirle doludur.

Yerhamukallah nedir?

Hapşırırken ağzı el veya mendille kapatmak sünnettir. Hapşıran bir kişi “Elhamdülillah” dediğinde, etrafındakilerden biri “Yerhamükellah” (يرحمك الله) (Allah sana merhamet etsin) duasını etmelidir. Bu, İslam’daki görgü kurallarından biri olarak kabul edilir.

Keyra ne demek?

Allah’ın iyiliği ve hikmeti dünyevi işlerde tecelli etti.

Kiara ne demek?

Kiara (/ˈkiˈɑːrə/ kee-AR-ə veya /ˈkɪərə/ KEER-ə) çeşitli kökenlerden gelen bir isimdir. Bu, açık tenli anlamına gelen İtalyanca Chiara isminin veya koyu saçlı anlamına gelen İrlandaca Ciara isminin (/ki ɑːr ə/ kee-AR-ə veya /ˈk ɪər ə/ KEER-ə) bir çeşidi olabilir. çeşitli kökenlerden gelen bir isim. Bu, “açık tenli” anlamına gelen İtalyanca Chiara isminin veya “koyu saçlı” anlamına gelen İrlandaca Ciara isminin bir çeşidi olabilir.

Kyra ne demek?

Şafağın kızıllığı, sevişmek, sevmek.

Kaşka anlamı ne?

Sınır araştırmalarında şu sıralar revaçta olan daha yeni bir “sömürge sonrası” bakış açısına göre, Kaşkalar Hitit saldırganlığının ve geleneksel yaşam alanlarının istila edilmesinin kurbanları olarak düşünülebilir.

Kıcan ne demek?

Bu isim olumlu duyguları ve yaşam deneyimlerini temsil eder ve taşıyıcısına olumlu bir kimlik ve ruh hali verir. Kıvanç isminin diğer anlamları: Yüce, yüksek, büyük, muhteşem, sağlam, iyilik tanrısı.

Kalia ne demek?

Kaliya (Devanagari: कालिया), Vrindavan’daki Yamuna nehrinde yaşayan Hint mitolojisindeki zehirli bir nagadır. Yamuna’da etrafındaki su dört mil boyunca zehirle doludur.

Karo ismi ne demek?

Peki kiremit ne demek? Fransızcadan dilimize giren kiremit kelimesi, betondan yapılmış kare şeklinde döşeme taşı anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Merkez Escort