İçeriğe geç

Türkiyede Kaç Kitap Okunuyor

Türkiye’de yüzde kaç kitap okunuyor?

Türkiye’de kaçımız kitap okuyor? Biliyor musunuz? Japonya’da toplumun yüzde 14’ü, Amerika’da yüzde 12’si, İngiltere ve Fransa’da yüzde 21’i düzenli olarak kitap okurken, Türkiye’de ON BİN KİŞİDEN SADECE BİRİ kitap okuyor.

Türkiye’de yılda kaç adet kitap okunuyor?

Türk Okuma Kültürü Haritası sonuçlarına göre Türkler yılda 7 kitap okuyor. Dörtte biri kitap okuma alışkanlığına sahipken, yüzde 31’i hiç kitap okumuyor.

En çok kitap okuyan ülke hangisidir?

Dünyada en çok kitap okunan ülkelerin başında gelen Hindistan’da kişi başına düşen kitap okuma süresi haftada ortalama 10 saat 42 dakika.

1 yılda ortalama kaç kitap okunmalı?

Çalışmada Türkiye’deki gençlerin geçen yıl ortalama 25 kitap okuduğu ortaya çıktı. Bu rakam Hollanda’da 15, Almanya ve Yunanistan’da 12, İtalya’da 11, İspanya’da 10 ve Meksika’da 9 kitapla karşılaştırıldı. Çalışmada en dikkat çeken faktörlerden biri ebeveynlerin okuma alışkanlıklarıydı.

Japonlar yılda kaç kitap okuyor?

Japonya’da nüfusun yüzde 14’ü, Amerika’da yüzde 12’si, İngiltere ve Fransa’da yüzde 21’i düzenli olarak kitap okurken, Türkiye’de bin kişiden yalnızca biri kitap okuyor. Bir Japon yılda ortalama 25 kitap, bir İsviçreli yılda ortalama 10 kitap, bir Fransız yılda ortalama 7 kitap, bir Türk ise 10 yılda yalnızca 1 kitap okuyor.

Türkiye’de en çok hangi tür kitap okunuyor?

Ankete katılanların yüzde 19,5’i edebiyat, yüzde 18,3’ü din ve yüzde 16,2’si eğitim konulu kitaplar okuduğunu söylüyor. Türe bakıldığında Türklerin çoğunluğunun romanı tercih ettiği görülüyor.

En çok okunan kitap türü nedir?

En çok okunan kitap türleri nelerdir? Romanlar en popüler kitap türleridir. Bundan sonra, kısa öyküler ve şiir koleksiyonları okuyucuların ilgisini çeken kitap türleri arasındadır. Genel olarak, kurgu kitaplar da kitap severler tarafından sıklıkla okunur.

En çok kitap okuyan insan kimdir?

Atabey, Guinness Rekorlar Kitabı Tescil Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın elinden sertifikasını aldı. Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk, “En Çok Kitap Okuyan” rekorunu kırdı.

Türkiye günde kaç saat kitap okuyor?

Ajans Press’in Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin günde yedi dakika kitap okuduğu ortaya çıktı. Böylece Avrupa ülkelerine kıyasla orta aralıkta olan Türkiye’nin, Almanya ve Lüksemburg ile aynı kitap okuma süresine sahip olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de en çok okuyan il hangisi?

2022 yılında okuryazarlık oranının en yüksek olduğu il %99,0 ile Antalya olurken, onu Çanakkale, İzmir, Muğla ve Denizli izledi.

Çok kitap okuyan ne olur?

Özetle, düzenli olarak kitap okurum; zihni rahatlatır, stresi azaltır, kelime dağarcığını artırır, başarıyı, karar vermeyi, iyi konuşmayı ve düşünmeyi sağlar. Kitap okumak insana yaşam sevgisi aşılar ve insanları daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

Türkiye’de okuma oranı nedir?

2008 yılında 6 yaş ve üzeri nüfusun okuryazarlık oranı %91,8 iken, 2023 yılında okuryazarlık oranı %97,6 olarak kaydedildi. 2008-2023 yılları arasında kadınlarda okuryazarlık oranı %86,9’dan %96,0’a, erkeklerde ise %96,7’den %99,2’ye yükseldi.

50 sayfa kaç saatte okunur?

İstatistikler, yavaş okuyan birinin saatte en fazla 40 sayfa okuyabildiğini, ortalama hızlı okuyan birinin ise saatte 50-60 sayfa okuyabildiğini gösteriyor.

100 sayfalık bir kitap kaç saatte biter?

En az 1.5 saat. Ama kitaba göre değişiyor.

Günlük kaç dakika kitap okumalıyız?

Bu nedenle, edinmek istediğimiz alışkanlığın kalıcılığı için daha makul başlangıçlar yapmak çok önemlidir. Kitap okuma alışkanlığı için başlangıç ​​zamanı olarak 20 dakikayı öneriyorum. Ne olursa olsun, günde 20 dakika kitap okumak, tatil olsun, film olsun, yaşam olsun, ölüm olsun, ideal bir başlangıçtır.

Türkiye’de okur yazar oranı yüzde kaç?

2008 yılında 6 yaş ve üzeri nüfusun okuryazarlık oranı %91,8 iken, 2023 yılında okuryazarlık oranı %97,6 olarak kaydedildi. 2008-2023 yılları arasında kadınlarda okuryazarlık oranı %86,9’dan %96,0’a, erkeklerde ise %96,7’den %99,2’ye yükseldi.

Türkiye kitap okumada kaçıncı sırada 2024?

Türkiye, okuma alışkanlıkları bakımından dünyada 86. sırada yer alıyor. Kitap okuyanların yüzde 65’i aşk kitapları, yüzde 24’ü siyasi kitaplar, yüzde 13’ü düşünce kitapları ve yüzde 7’si kişisel gelişim kitapları okuyor. Türkiye, çocuklara kitap verme konusunda 180 ülke arasında 140. sırada yer alıyor.

Türkiye’de en çok okuyan il hangisi?

2022 yılında okuryazarlık oranının en yüksek olduğu il %99,0 ile Antalya olurken, onu Çanakkale, İzmir, Muğla ve Denizli izledi.

Türkiye’de en çok kitap okuyan kişi kimdir?

En çok kitap okuma rekorunu kıran öğrencimiz Mahir Atabey TÜRK için rekor kayıt töreni düzenlendi… 2011 yılında doğan Mahir Atabey TÜRK, ilimiz Emirdağ ilçesine bağlı Aziziye İlkokulu 3. sınıfta okudu ve 4 ayda 1053 kitap okuyarak rekor kırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir